Lactating Undertow

8 Out Of 10 Owners Who Expressed A Preference Said Their Cats Preferred Carnetcheque.

Att flytta till ett annat land
Eftersom vi har bestämt oss för att köpa en bostad i spanien tänkte jag nu dela med mig av lite råd. Det krävs efterforskning för att köpa ett hus i ett annat land så tänkte väldigt kort bara skriva ner vad vi har lärt oss. Bara väldigt kort hade jag tänkte förklara de mest simpla och kanske berätta i detalj i ett annat inlägg. 

Så först och främst: Forskning och studiebesök.
Läs på om området du vill flytta till och åk sedan och besök det. Kolla gärna upp flera städer så du har lite valmöjligheter. Hyr en bil och besök helt andra ställen (ibland föreställer man sig en grej men det når inte upp till förväntningarna så då kanske man behöver tänka på ett helt nytt sätt).

Kolla upp alla papper och eventuella lån:
Man behöver ett fungerande pass (väldigt logiskt egentligen men en väldigt basic och viktig grej att se till att ha ordnat). Du behöver även ha skrivit ut papper på din lön och ett papper från din chef om ditt jobb (ett arbetsgivarintyg). Det finns en hel del papper och saker du behöver ha men det kan variera mellan olika land beroende på vart du vill flytta. Visum och liknande kan ju också vara bra att ordna.

Det viktigaste är väl att man har läst på och forskat riktigt ordentligt. Det handlar ju om att flytta utomlands, en massa nya regler som man inte har koll på. Alla länder funkar olika och man är ju van vid sitt eget.

Det viktigaste är att man hittar ett land och ett hus som man verkligen tycker om och där man verkligen kan trivas. Det andra brukar lösa sig och har man någon som har erfarenhet av sådant kan det vara bra att prata med dem och höra hur de gjorde och få lite tips.